Vi är alla människor

Vi är alla människor

Nu är Johanna och jag hemma i ett regnigt men härligt Göteborg! Två veckor går fort, samtidigt konstaterade vi under hemresan att det kändes som att vi varit borta länge. Det är inte konstigt med tanke på allt vi hann med att göra och alla människor vi träffat, såsom mötet med kvinnorna från bosättningen Chinsapo som deltagit i våra utbildningar. De som gjorde det helt klart för oss att fler MÅSTE få möjligheten att genomföra utbildningen om jämställda markrättigheter. Mötet med tjänstemännen på Lilongwes stadshus som vi diskuterade utmaningar kring registreringsavgifter, korruption och den snabba inflyttningen till Lilongwe med. Mötet med John Chome, vår härliga och ödmjuka rådgivare från FN i Malawi som uppmuntrade våra idéer och kommande projekt.

Vi spenderade många dagar med LUPPEN, bland annat en dag då vi genomförde en genusworkshop. Vi pratade om skillnaden mellan genus och kön, funderade på vilka roller kvinnor och män i Malawi spelar i familjen eller i samhället. Vi pratade om vad jämställdhet är och varför det är värt att kämpa för. Margret (på bilden) svarade på den frågan utan blinka. – Because we are all just human beings.

Det är inte svårare än så egentligen. Vi är alla människor.

Det är därför fortsätter vi med ett nytt utbildningsprojekt i januari 2015, finansierat av månadsgivare och Run4Rights. Det är därför ska vi skriva klart ansökan för att kunna genomföra ett utvecklingsprojektet för jämställda markrättigheter finansierat av SIDA. Det är för att vi, och många med oss, vill att alla människor som föds och bor i Malawi, oavsett kön, ska kunna känna tryggheten i att ha någonstans att bo.

Nu fortsätter vi!

/Maria

Stäng meny