Praktikstart och inledande reflektioner

Nu har jag varit praktikant vid MUD Africa i cirka tre veckor och har hunnit med att b.la deltaga vid utbildning rörande projektplanering och utvärdering hos Forum Syd i  Stockholm, ägnat tid åt att sätta mig in i frågor rörande landrättigheter och arbetat med att skriva en projektplan som ska ligga till grund för det nya Forum Syd finansierade projektet, Equal Land Rights for All Lilongwe.

Att jag sökte praktik hos MUD Africa var egentligen lite utav en slump och innan jag hittade organisationen på nätet hade jag i ärlighetens namn egentligen ingen koll på vad landrättigheter innebar, men efter tre veckors praktik och djupdykning i frågan vill jag nästan påstå att jag är helt övertygad att detta är ett område där möjligheterna för ökad jämlikhet och fattigdomsbekämpning är god. Forskningen och liknande projekts resultat pekar på enorma möjligheter och fördelar med jämlika landrättigheter.

Vissa skulle nog dock påstå att det måhända är lite idealistiskt att tro att man som genom biståndsarbete på liten skala kan uträtta något, men skulle hellre vilja påstå att allt är möjligt. Gräsrötter har uträttat stordåd tidigare. Jag ser med tillförsikt fram emot avfärd till Lilongwe, den 17 mars, för att starta upp det nya projektet och som praktikant hjälpa MUD Africa och dess samarbetsorganisation LUPPEN att få till önskade resultat.

Bloggen kommer från och med detta inlägg att uppdateras varje vecka och den kommer innehålla allt från personliga reflektioner till rent informativa inslag kring projektets fortlöpande. En och annan bild från praktikens gång kan jag också lova.

/Markus Adolfsson

Stäng meny