Påsktider och spännande nyheter!

Sedan senaste inlägget har en hel del hänt rörande vår förening och tycker därför det är dags för ett positivt och glatt blogginlägg såhär i påsktider. Det är främst två uppdateringar jag tänker att vi som förening vill dela med oss av:

(1) MUD Africa genomförde sitt årsmöte den 6 april och den nya styrelsen ser ut som följer:

Ordförande: Markus Adolfsson
Kassör: Viktor Josefsson
Ledamöter: Johanna Silebäck, Liza Hermansson, Sara Eliasson, och Anders Sjöstrand
Alla är valda på 1 år och information samt en kort beskrivning av våra styrelsemedlemmar finns att läsa under “About us”.

Styrelsen tappar en ledamot och jag vill passa på att tacka avgående styrelseledamoten Karolina Arvidson för hennes engagemang genom åren!

Bokslut kommer inom kort att laddas upp på hemsidan för den intresserade. För sakens skull kan nämnas att den godkändes av revisor och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. 

(2) Nu till något spännande! Efter sommarens förstudie, där undertecknad och Johanna Silebäck var i Malawi och arbetade tillsammans med vår partner MIRECE, skickades en ansökan om projektstöd in till Forum Syd i slutet av oktober förra året. Denna ansökan har nu blivit godkänd och bidraget för att genomföra ett nytt tvåårigt projekt på ingång!

Det känns så oerhört spännande att få bygga vidare på vårt partnerskap med MIRECE och att få möjligheten att genomföra ett projekt på den Malawiska landsbygden som förhoppningsvis kan leda till säkra levnadsförhållanden för de f.d. tobaksodlarna i Mchinji-distriktet. Projektplan kommer laddas upp på hemsidan i samband med att projektet startar.

Vill även passa på att tacka alla våra månadsgivare och medlemmar som bidrar till att detta är möjligt! Utan er hade vi inte haft möjlighet att göra detta, då 5 % av ansökt bidrag betalas av oss som förening. Ert stöd är guld värt! Tack. 

(3) Avslutningsvis, vill jag slå ett slag för det faktum att vi söker efter en praktikant som kan hjälpa oss att utveckla vår kommunikativa förmåga. Är det någon där ute som känner sig intresserad av en ytterst spännande möjlighet, i en spännande tid är ansökningsfönstret öppet t.o.m 30 april. Annonsen finner ni här.

Solidariska hälsningar,
Markus Adolfsson

 

Stäng meny