På väg mot Lilongwe

Veckan har varit fullspäckad med jobb och förberedelser inför resan. Irrat runt på diverse möten och vaccinationskliniker för att nu äntligen sitta i de alldeles för trånga flygsätena uppe i luften någonstans, kanske över Frankrike. Det är skönt att vara på väg!

Imorgon landar vi i Lilongwe vid lunchtid. Det är första besöket i Malawi för Hanna, som är en av oss som startade MUD för över två år sen. För Johanna är det fjärde gången hon gör resan, senast i maj tillsammans med Erica Nilsson från MUDs styrelse.

Projektet för Jämställda Markrättigheter som nu är igång är det andra som MUD Africa genomför i Malawi. Under våren utvärderades det första projektet och lärdomarna togs med in i det nya. Deltagarna i utbildningen stärktes i sina roller som kunskapsförmedlare. Det gjordes genom att ha en specifik del i utbildningen som tar upp hur kunskaperna förmedlas vidare samt genom ytterligare stöd och uppföljning då utbildningen genomförts ute i bosättningarna. Dessutom hade MUD hunnit etablera sig i området och fått respekt hos de traditionella ledarna som nu bad om att få gå utbildningen. De hade hört talas om upplägget och innehållet och såg att den kunskapen var viktig för dem då de spelar en stor roll i fördelning av marken.

Samma dag som vi arrangerade Run4Rights i Göteborg genomfördes utbildningen i Lilongwe. Därefter har arbetet handlat om att stötta deltagarna i kunskapsförmedlingen ute i bosättningarna och följa upp hur utbildningen har kommit till användning.

Vi är båda förväntningsfulla och laddade för uppdraget att följa upp utbildningsprogrammet och arbeta med framtidworkshops med vår samarbetspartner Lilongwe Urban Poor People’s Network.

God natt //Hanna & Johanna

Stäng meny