Framme i Lilongwe dag 1

Efter en lång resa är vi installerade och framme i Lilongwe, Malawi. Vi har träffat vår partner-organisation LUPPEN. Jag har blivit introducerad för organisationen och Johanna har träffat välbekanta ansikten från organisationen.

Det är uppenbart att MUD Africa har gjort sina avtryck i Lilongwe och att kvinnors rättigheter att äga och ärva mark är ett ämne som verkligen engagerar den malawiska befolkningen.

Möte m Luppen

”Varför har ni inte informerat om våra rättigheter tidigare!” är den vanligaste frågan som Luppens informatörer får efter workshops med kvinnor och män på landsbygden. Fler har registrerat sig som ägare på sina marker, vilket innbär att stadskontoret nu har mer korrekt data över hur många som bor och äger marker runtom Lilongwe.


Möte med Luppen

Idag träffade vi kärnan i LUPPEN, volontärerna som är ute i fält och arbetar med informationsprojekt. Imorgon skall vi ut till bosättningarna och träffa det stora antalet medlemmar som har deltagit för att få höra hur projektet har påverkat dem och på vilket sätt nästa projekt kan bli ännu bättre.

Syrsorna sjunger, ABBA spelas på den lokala Koreanska restaurangen där jag och Johanna sitter djupt försjunka över våra datorer och planerar morgondagens utgifter. Vi är tillbaka i Malawi och vi känner oss varmt välkomna. Det känns otroligt bra att vara här igen.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag är så stolt över dig syster!

    1. Tack!!! Det ar sa kul att vara har igen!

Kommentarer är stängda.

Stäng meny