Application status – Granted!

Hej kära läsare,

I början av februari skickade MUD Africa in en ansökan om medel för att utföra en förstudie i Kasungu, Malawi tillsammans med MIRECE. Vår nyaste samarbetspartner som kämpar för att fd. tobaksodlare och deras familjer ska få tillgång till land, få möjlighet att etablera sig. MIRECE och dess medlemmars situation har avhandlats tidigare i bloggen av Celina Dahl – bara till att scrolla ner till tidigare blogginlägg för mer utförlig information och bilder.

Efter lång väntan och viss vånda kom ett besked från Forum Syd i slutet på maj, ansökan godkändes! Vilket betyder att MUD Africa i form av undertecknad och Johanna Lagerborg kommer åka ner till Malawi i slutet av juli för att tillsammans med MIRECE framarbeta en projektplan och påbörja organisationsstärkande insatser för MIRECE. Det var nu ett halvår sedan vi avslutade projektet, ELRFA 2016-2017, med LUPPEN i Lilongwe och än längre sedan undertecknad och Johanna var i Malawi. Tar mig friheten att påstå att vi båda ser fram emot att handfast åter få möjligheten att göra det som MUD Africa är tänkt att göra – bidra till förbättrade levnadsförhållanden genom att stärka lokala organisationer och dess arbete för rättigheter!

Avslutningsvis har jag ett kort meddelande och en förfrågan till er läsare:

(1) Jag vill passa på att göra reklam för MUD Africas brännbolls-AW nu på fredag (29e juni) i Slottsskogen i Göteborg – möt upp och passa på att fira in sommaren med ett glatt gäng!

(2) Då MUD Africa är i full färd att etablera ett fullödigt samarbete med MIRECE i Malawi kommer detta ställa krav både på teknik och administration, därför vill jag ta tillfället i akt att skicka ut frågan till alla som läser detta inlägg – Finns det någon därute med en dator de kan tänka sig att skänka till MIRECE?

Om så är fallet: kontakta gärna oss på info@mudafrica.org eller skicka ett meddelande på facebook, alternativt ta med datorn till brännbolls-AWn.

//Markus Adolfsson

 

Stäng meny